Vinko Gorenak o zadnjem letu Golobove vlade: “Trije referendumi, tri zmage »Golobnjaka« in trije porazi za državljane”

Dr. Vinko Gorenak. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Vlada RS)

Nekdanji minister in poslanec dr. Vinko Gorenak, se je v svojem zadnjem pisanju dotaknil treh referendumov, ki so se zgodili vmesecu novebru leta 2022. Dr. Vinko Gorenak je potek zapisal z besedami: “Trije referendumi, tri zmage »Golobnjaka« in trije porazi za državljane.” Kot v nadaljevanju piše nekdanji minister, so z uveljavitvijo treh zakonov, ki jih je predlagala Golobova vlada največ izgubili ravno državljani.

V nadaljevanju dr. Gorenak poudarja, da bi bili takšni zakoni kot jih je predlagala Golobova vlada v zdravih demokracijah gladko zavrnjeni. Pri nas pa temu ni tako, saj kot je prepričan dr. Gorenak je s pomočjo leve medijske “mašinerije” Golobu in vladi ljudi uspelo prepričati, da so glasovali za zakone, ki pa dejansko prinašajo več škode kot koristi.

“Opisano stanje je mogoče primerjati z enoumjem in tiranijo v nekaterih državah nekdanjega komunizma, pa tudi v nekaterih sedanjih državah, kjer vladata diktatura in enoumje, pluralnih medijev pa ni.  Zakaj mislite, da smo v nekdanji jugi absolutno verjeli, da živimo v najboljši državi na svetu, zakaj Rusi danes podpirajo Putina in vojno v Ukrajini, pri tem pa masovno umirajo, zakaj v Severni Koreji podpirajo njihovega diktatorja Kim Džon Un-a a hkrati tudi umirajo od lakote?” S temi besedami dr. Vinko Gorenak zapiše delo Golobove vlade v zadnjem letu dni.

Celotno branje vam je na voljo na tej povezavi.

Vir: dr. Vinko Gorenak blog