Vinko Gorenak: ” V prejšnjem mandatu smo starim predstavnikom države, pustili delati do konca mandata”

Dr. Vinko Gorenak. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Vlada RS)

Robert Golob je že ob prevzemu oblasti dal izdelati sezname vseh zaposlitev v času vlade Janeza Janše in s tem dal sporočilo, da se bodo morali s položajev posloviti vsi, ki niso lojalni z njegovo vlado. Danes po letu in štirih mesecih skoraj ne mine dan, vsekakor pa ne seja vlade, da Golob s svojo ekipo ne bi poskrbel za menjavo kadrov v državnih institucijah. Temu se ne more izogniti tudi Univerza v Mariboru.

Poslanec SDS Dejan Kaloh je namreč objavil sklep s katerim je Vlada RS tri člane Upravnega odbora Univerze v Mariboru seznanila z odpoklicem z mesta članov. Tako je vlada kot predstavnike ustanovitelja razrešila nekdanjega rektorja prof. dr. Ivana Rozmana, izr. prof. drr. natalijo Kaloh Vid in Ksenijo Flegar. Po mnenju poslanca Dejana Kaloha s tem vlada kaže kako totalitarno-ideološka je in s svojimi odločitvami lustrira najboljši kader.

V nadaljevanju poslanec SDS še zapiše, da bo imela vlada težavo z iskanjem kompetentnega kadra, glede na to, da gre za častno funkcijo, brez vsakega nadomestila. Za konec dodaja še, da se vlda Janeza Janše v Upravni odbor Univerze v Mariboru tekom mandata nikoli ni vtikovala. Ob tej novici se je oglasil tudi takratni sekretar v kabinetu predsednika vlade dr. Vinko Gorenak, ki je zapisal: “Toliko o korektnosti….v prejsnjem mandatu smo starim predstavnikom drzave, pustili delati do konca mandata.”

Vir: X