Vinko Gorenak: “Žal velik del Evrope temelji na uvozu ilegalnih migrantov, namesto da bi gradila na nataliteti”

Dr. Vinko Gorenak. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Vlada RS)

V zadnji oddaji Intervju je dr. Jože Možina o aktualnem dogajanju v državi spregovoril z nekdanjim ministrom, poslancem in državnim skretarjem dr. Vinkom Gorenakom. Sogovornika sta se tako dotaknila tako izzivov, ki v prihodnje čakajo Slovenijo, hkrati pa se s podobnimi izzivi sooča tudi Evropa. Eden največjih pa je vsekakor nataliteta in ohranjanje lastne identitete tako Slovencev, kot držav po Evropi.

Dr. Gorenak je glede stanja v Sloveniji poudaril, da v kolikor bi bil mlajši bi vsekakor razmišljal o selitvi izven Slovenije. Nekdanji minister namreč vidi, da se Slovenija sooča z velikim izzivom natalitete, saj v kolikor nas bo vse manj bomo kmalu izumrli. Žal pa je prepričan, da trenutna oblast nima ravno posluha do te teme in tega izziva.

Veliki izzivi tako Evrope, kot Slovenije so v migracijah. Trenutno smo namreč priča, da le Poljska in Madžarska že več let temeljita na spodbujanju natalitete. Vsa ostala Evropa pa po mnenju dr. Vinka Gorenaka temelji na uvozu ilegalnih migrantov. To je velik izziv tudi za Slovenijo, da bomo Sloveci ostali Slovenci ter nenazadnje celotna Evropa. V kolikor se bo nadaljevala politika, ki smo ji danes priča Evrope čez sto let ne bo več, kot jo poznamo danes.

Vir: X