Vinko Gorenak prepričan, da je zgodba okoli izobrazbe Mateje Čalušić podobna kot bi prišli zdravniku tam pa bi vas pregledal in operiral veterinar

Dr. Vinko Gorenak. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Vlada RS)

Predsednik SDS Janez Janša je Robertu Golobu že ob razkritju mahinacij okoli izobrazbe kandidatke za ministrico Mateje Čalušić predlagal, da kandidaturo umakne in poslancem prihrani čas. Pri tem pa nikakor ni zanemarljivo dejstvo, da se s tem prihrani tudi davkoplačevalski denar, saj bo v primeru potrditve Čalušićeva že na začetku zaznamovana z velikim madežem. Kljub temu, da je odgovornost za netočno navedbo njene izobrazbe prevzela Svoboda, ni zanemarljivo dejstvo, da je nejna kandidatura na kateri je raven izobrazbe podpisana lastnoročno.

Kot je sedaj vsem še kako dobro zano se je Čalušićeva predstavljala z univerzitetno izobrazbo, v resnici pa je imela samo I. bolonjsko stopnjo. Kljub temu, da so mediji takoj po Golobovi napovedi, da bo sedanjo poslanko predlagal za ministrico razkrili zavajanje okoli izobrazbe, koalicija ne mestu nove ministrice za kmetijstvo vidi ravno Čalušićevo. Dejansko se Golobova vlada sama rine iz afere v afero, nenazadnje pa je verjetno samo v Sloveniji mogoče, da nekdo, ki zavaja s svojo izobrazbo postane minister.

Zadeva je še toliko bolj pereča, če vemo, da gre za pri tem za očitno manipulacijo z volivci in državljani. Nekdanji poslanec in minister dr. Vinko Gorenak je zato ljudem dal ob tem preproste primerjave, ki bi lahko dale misliti, kaj takšno ravnanje v resnici pomeni. “Mateja Čalušić, kandidatka za kmetijsko ministrico je lagala, da ima unierzitetno izobrazbo. Postala bo ministrica. Si predstavljate, da pridete k zdravniku, ki to ni, amak je vererinar? Si predstavljate, da vas operira nekdo, ki ni zdravnik ampak je mesar?” S takšno primerjavo je dr. Gorenak orisal zadevo.

Vir: X