Vlada dopolnila načrt sproščanja ukrepov: Premier Janez Janša opozarja, da je pred nami še nekaj zelo zahtevnih tednov

Zajem zaslona

Ljubljana, 8. januar 2020 – Danes so o strategiji v boju z obvladovanjem bolezni covid-19 na novinarski konferenci spregovorili predsednik vlade Janez Janša in podpredsednika vlade mag. Matej Tonin in Zdravko Počivalšek. Ob tem so sporočili, da je vlada dopolnila načrt sproščanja ukrepov, ki ga je deloma prilagodila razmeram.

Kljub dejstvu, da je Slovenija v težkem času lahko po besedah Janeza Janše pričakujemo še težje razmere. “Ugotavljamo, da je pred nami še nekaj zelo zahtevnih tednov, preden bodo učinki cepiv dejansko pričeli zaustavljati epidemijo,” pojasnjuje. “Dosedanje napore bomo morali kombinirati z zadanimi ukrepi, saj bomo le tako lahko odpirali dejavnosti pred napovedano precepljenostjo,” je poudaril Janša.

Vlada bo po novem ukrepe sedaj usklajevala na regijskem nivoju. Zaradi trenutno težke epidemiološke situacije se je vlada odločila za podaljšanje večine ukrepov do 18. januarja, naslednjo sredo pa bodo ponovno ocenili situacijo in se odločili kakšni ukrepi bodo veljali med 18. in 25. januarjem.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Vlada predstavila načrt sproščanja ukrepov: Premier Janez Janša opozarja, da je pred nami še nekaj zelo zahtevnih tednov