Vlada Janeza Janše poskrbela, da lahko v Šentjurju do leta 2025 pričakujejo novo policijsko postajo

Minister Aleš Hojs in državni sekretar dr. Božo Predalič pred Policijsko upravo Celje. (Foto: MNZ)

Notranji minister Aleš Hojs je med ključne dosežke trenutne vlade oziroma ministrstva, šteje tudi pričetek postopkov za izgradnjo nove Policijske postaje Šentjur. Gre za 3,1 milijone evrov vreden projekt, ki naj bi bil zaključen do leta 2025.

Gradnjo nove postaje v Šentjurju je minister napovedal že lani septembra, ko se je z vlado mudil na delovnem obisku v Savinjski regiji. Ministrstvo je z občino že lani podpisalo namero z dogovorom o zamenjavi zemljišč na katerem bo zgrajena nova postaja. Ob obisku Šentjurja si je minister z županom ogledal lokacijo kjer bi naj stala nova policijska postaja.

V kolikor bo občina svoje obveznosti storila še v letošnjem letu – sprememba občinskega prostorskega akta, bi lahko po besedah ministra v Šentjurju novo postajo dobili že v dveh letih, torej do leta 2024. Vladni načrt sicer predvideva, da mora biti gradnja končana do leta 2025.

Gre še za en uspešen projekt, ki ga je začela vlada pod vodstvom Janeza Janše in bo rešil več letno težavo s Policijsko postajo v Šentjurju.

Vir: Vlada RS