Vlada nima denarja za poplave v avgustovskih poplavah in zdravnike, ima pa 5 milijonov evrov za pizze ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična.Ilegalni migranti in policija. (Foto: Policija)

Golobova vlada je poskrbela, da so državljani tretjih držav postali prvorazredni, slovenski državljani pa tretjerazredni. Medtek, ko Golob zdravnike, ki rešujejo življenja označuje oziroma jih daje oznake gnila jabolka, njegova vlada izredno dobro skrbi za ilegalne migrante. V zadnjem obdobju so tako kot kaže izredno dobro poskrbeli za njihovo prehrano!?

Slovenijo tako pretresa še en primer netransparentne porabe javnega denarja, saj je kot kaže država samo eni piceriji namenila več kot 5 milijonov evrov za pice. To je storil Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov, kar pomeni, da je šel ta denar za nakup hrane za ilegalne migrante. “Urad za oskrbo migrantov je torej v eni piceriji naročil kar za 5.387. 714€ hrane, kar je izraženo v picah cca pol milijona pic,” je ob tem zapisal ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Vse smo ljudje in vsekakor je ljudem potrebno priskrbeti hrano, a primarno se verjetno tudi v Sloveniji mnogi soočajo s pomanjkanjem hrane. Prav tako pa je žalostno, da vlada ne najde denarja za popoplavno obnovo ali zdravnike, najde pa denar za pice ilegalnih migrantov ali nakup športnih copatov.

Vir: X