Vlada ponovno besede spremenila v dejanja – ustavila rast cen pogonskih goriv na bencinskih servisih! Toliko boste jutri odšteli za liter goriva

Minister za obrambo Matej Tonin, premier Janez Janša in minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj Zdravko Počivalšek (Foto: Vlada RS)

Predsednik vlade Janez Janša je danes napovedal, da bo vlada zaradi visoke rasti cen pogonskih goriv, sprejela njihovo regulacijo. Vlada je popoldne besede predsednika vlade tudi realizirale in sprejela, da bo od jutri cena 95-oktanskega bencina potrebno odšteti 1,503 evra in za 1,541 evra za liter dizelskega goriva. Ukrep bo veljal 30 dni.

V zadnjem tednu smo bili tudi v Sloveniji priča visokim podražitvam pogonskih goriv. V tujini so cene presegle tudi dva evra za liter goriva. Po besedah ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška je vlada 30 dnevno “zamrznitev” cen pogonskih goriv sprejela v želji po umiritvi stanja na trgu.

Trenutno na visoke cene pogonskih goriv najbolj vplivata vojna v Ukrajini in veliko povpraševanje na trgu. V Sloveniji to občutimo, ker naj bi bili po besedah ministra slovenski ponudniki pogonskih goriv v veliki meri vezani na rusko nafto.

Uredništvo