Vlada Roberta Goloba finančna sredstva namesto za malice in kosila otrok, namenja neproduktivnim nevladnikom iz Metelkove?

Foto: Nova24TV

Že mesec vlade Roberta Goloba je pokazal, da so bile nekatere predvolilne obljube Roberta Goloba storjene s “figo v žepu”. Ena takšnih je tudi, da je potrebno pozornost nameniti mladim, vendar na drugi strani si je morda pod besedo mladi predstavljal druge ljudi kot večina državljanov. Njegovi poslanci so namreč glasovali proti predlogu opozicije, ki bi mladim omogočil brezplačna kosila.

V opoziciji so ob tem bili do te poteze kritični, saj so mnenja, da bo vlada s takšno odločitvijo poslancev namesto mladim v šolah pomagala “velikim otrokom” z Metelkove. “Milijonarski levi NVO-ji bodo še naprej bivali zastonj v središču Ljubljane,” je opozoril politični analitik Mitja Iršič. S takšno odločitvijo so poslanci dijakom in učencem onemogočili brezplačna kosila.

Morda bo denar, ki so ga odrekli učencem v nadaljevanju “romal” na Metelkovo in nevladnikom še naprej omogočal brezplačno bivanje na račun davkoplačevalcev. V Levici so se namreč hvalili, da so imeli nevladniki z Metelkove z ministrico Astro vrečko produktiven pogovor.

Je vlada Roberta Goloba s tem raje dala prednost neproduktivnim nevladnim organizacijam, kot učencem in dijakom?

Vir: Nova24TV