Vlada Roberta Goloba je najbolj škodljiva za slovensko kmetijstvo v zgodovini Slovenije

Vrh EU in Robert Golob. (Foto: Twitter / Vlada RS)

Z vsakim izraženim stališčem se še kako potrjujejo besede političnega analitika Sebastjana Jeretiča, da Robert golob deluje kot bi skočil s padalom in o stvareh o katerih govori ne ve ničesar. Ta teorija se je pokazala tudi na okrogli mizi, ko je delil svoje (ne)znanje o kmetijstvu in z njim povezano politiko, ki jo vodi njegova vlada. Da Golob o tej temi nima osnovnega znanja je opozoril tudi nekdanji minister s tega področja Franc Bogovič.

https://x.com/Franc_Bogovic/status/1798455864204157151

Golob je trdil, da je v Evropi na pobudo Slovenije v tem mandatu prišlo do debirokratizacije na področju kmetijstva. Nadaljeval je, da naj bi bila njegova vlada zaslužna, da imajo kmetje z manj kot 10 hektarij površin od maja naprej manj birokratskih ovir. Hkrati pa zasluge pripisal koaliciji in navajal, da je to bilo sprejeto v dveh mesecih.

Na takšno izvajanje se je odzval nekdanji minister Franc Bogovič, ki je prepričan, da se je Golobu utrgalo in v paniki trosi same laži. Izvajanju pa dodal svoj komentar: “Robert Golob in Irena Joveva je bolje, da sta povsem tiho, kar se kmetijstva tiče, saj je ta vlada daleč najbolj škodljiva za slovensko kmetijstvo v zgodovini Slovenije!”

Vir: X