Vlada Roberta Goloba samo v 11 mesecih poskrbela, da boste za megavatno uro elektrike plačali 389 % več, Portugalci v tem obdobju 19 %!

Foto: pixabay.com

Nič kolikokrat je bilo v času zdravstvene krize iz takrat opozicijskih vrst slišati kako vlada Janeza Janše nima ciljno usmerjenih ukrepov za pomoč ljudem in gospodarstvu. Danes, ko oblast zasedajo domala ti isti ljudje pa že samo primerjava cen električne energije v Sloveniji in na Portugalskem pokaže kako malo je vladi mar za ljudi.

Če je bila v Sloveniji še v začetku leta cena za megavatno uro električne energije 85 evrov in na Portugalskem 121 evrov, je danes zgodba povsem drugačna. V začetku leta je tako Slovenec plačeval 42 % nižjo ceno od državljana Portugalske. Kaj pa je prinesla svoboda ljudem? Na 9. 12. 2022 je Slovenec za megavatno uro elektrike odštel 416 evrov, Portugalec pa 144 evrov.  To pomeni, da je samo v 11 mesecih iz – 45 % Slovenec prišel na + 188 % za električno energijo v primerjavi s Portugalsko.

Tako se je cena elektrike za državljana Slovenije v 11 mesecih podražila za 389 %, na drugi strani pa za državljana Portugalske za 19 %. Kot je zapisala poslanka SDS Anja Bah Žibert je Poslanska skupina SDS predlagala amandmaje za učinkovitejše spopadanje z energetsko krizo, ker so se ukrepi Golobove vlade kot kaže pokazali za neučinkovite. Vendar je bila koalicija proti.

Vir: Twitter