Vlada Roberta Goloba se gasilcem smeji v obraz!? Sedaj zatrjujejo, da gasilcem niso obljubili nobene pomoči!

Foto: Facebook (Vlada RS)

Robert Golob in njegova vlada na ekipa iz dneva v dan dokazuje, da so za njih pomembni samo posamezne nevladne organizacije in to tiste, ki so jim pomagale na oblast!? Takšno podoba se kaže tudi z razloga, da se sedaj vlada izgovarja, da gasilcem nikoli ni obljubila pomoči za gašenje požara na Krasu.

Foto: Facebook (Vlada RS)

Obnašanje vlade Roberta Goloba je nadvse čudno in mačehovsko predvsem do nekaterih nevladnih organizacij, ki so dejansko pomembne za obstoj Slovenije. Medtem, ko se sestajajo z NVO-ji, za katere ljudje sploh ne vedo kaj je njihov namen, se na drugi strani gasilcem smejijo v obraz.

Po veliki in nesebični pomoči gasilskih društev in njenih članov iz vse Slovenije v požaru na Krasu je Robert Golob in njegova vlada gasilcem obljubila denarno pomoč za vsak dan, ki so ga preživeli na pogorišču. V tem tednu so se pojavile informacije, da se zaradi obdavčitve teh dohodkov zatika pri izplačilu dodatkov. Na nespametne poteze vlade je opozoril tudi davčni strokovnjak mag. Ivan Simič.

Sedaj je prišlo celo tako dale, da vlada navaja kako naj bi bile do pomoči upravičene gasilske organizacije. Vlada je namreč čelo zanikala svojo odločitev na 15. dopisni seji, kjer je jasno določila, da bo gasilcem pripadala finančna pomoč in zatrjuje, da tega nikoli nikoli ni obljubila. Celo vladni predstavnik za komunikacijo Dragan Barbutoski zanika, da bi vlada kadar koli sprejela takšno odločitev.

Kaj je vlada in na kakšen način obljubila gasilcem lahko ljudje vidijo tudi iz uradne slike Vlade Republike Slovenije.

Foto: Facebook (Vlada RS)

Vir: Twitter in Facebook