Vlada Roberta Goloba se vsem upokojencem z zvišanjem letnega dodatka za pet evrov smeji v obraz

Foto: Pixabay.com

Delo je “veselo” objavil vest, da naj bi vlada letni dodatek za upokojence v letu 2023 zvišala in to za celih 5 evrov. Kljub temu, da bodo upokojenci dobili pet evrov več, večina medijev naklonjena Golobovi vladi pozablja navesti, da se je ta znesek že zdavnaj “izgubil” v inflaciji. Poteza Golobove vlade dejansko kaže kako mačehovski odnos ima vlada do upokojencev. Najbolj žalostno pri vsem tem pa je, da so se v molk zavili v Zvezi društev upokojencev in Srebrni niti.

Ob takšnem mačehovskem odnosu vlade do upokojencev, veliko razočaranje nad Golobom izražajo že tudi njegovi volivci. Tako denimo Nova24TV poroča, da je eden od uporabnikov spletnega medija, ki je pisal o tem “povišanju” letnega dodatka zapisal: “Bravo vlada, za javne uslužbence ni škoda denarja, za upokojence pa,” so ogorčeni upokojenci, ki menijo, da vlada iz njih brije norca. “Žal mi je, da sem jih volil.”

Glede na takšno povišanje letnega dodatka upokojencem je dobro spomniti na besede gledalke oddaje Kdo vam laže iz pred nekaj dni, ko je predstavila kako nekateri upokojenci živijo danes. “Od 620 evrov pokojnine plačam 200 evrov za najemnino občinskemu stanovanjskemu skladu. 400 evrov mi ostane. Sem dobila poračun za plin – 190 evrov! Kako naj bi plačala, če si niti kosila ne morem skuhati,” je žalostno zgodbo svojega vsakdana predstavila gledalka. Zaradi tega bi lahko rekli, da se Golobova vlada s takšnim ravnanjem upokojencem smeji v obraz.

Vir: Twitter in Nova24TV