Vlada s protikoronskimi ukrepi rešila okoli 300 tisoč delovnih mest

Twitter

Ljubljana, 4. februar 2021 – Tako kot Evropa in svet se je tudi Slovenija v času epidemije koronavirusa znašla v ekonomski in socialni krizi. V luči reševanja je vlada in tudi Državni zbor sprejel že osmi protikrizni ukrep, ki pomaga reševati nastalo situacijo. Predsednica odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide Eva Irgl je prepričana, da se je v Sloveniji s tem ohranilo 300 tisoč delovnih mest, saj je pomoč prišla neposredno do ljudi, ki jo potrebujejo.

“Posebej pomembno je, da smo z vsemi paketi pomoči do sedaj pomagali ne samo gospodarstvu in turizmu, ampak je pomoč prišla tudi neposredno do ljudi,” je dejala na seji odbora.Vodja vladne skupine Matej Lahovnik je mnenja, da sedaj prihaja čas, ko bo potrebno razmišljati o izhodni strategiji, ki bo omogočila oživitev gospodarstva.

Osmi protikoronski paket je nujen in učinkovit, po njegovem sprejetju pa bo treba začeti razmišljati o izhodni strategiji,” je obrazložil dr. Matej Lahovnik. Matej Lahovnik je prepričan, da bo okrevanje gospodarstva mogoče v drugi polovici leta 2021. Kot vzpodbudno pri tem Lahovnik vidi dejstvo, da brezposelnost v zadnjih mesecih ni naraščala. Takšno vzdržno stanje gospodarstva je mogoče tudi zato, ker je Slovenija ohranila ugled na finančnih trgih in se zato lahko ceneje zadolžujemo, kar je v tej situaciji še posebej pomembno.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Z dosedanjimi protikoronskimi ukrepi rešili okoli 300 tisoč delovnih mest