Vlada v Celjski regiji namenila več kot 17 milijonov evrov za infrastrukturo institucionalnega varstva, ki omogoča kakovostnejšo oskrbo starejših

Foto: dom-starejsih-sentjur.si

Trenutna vlada pod vodstvom Janeza Janše ni pozabila na starejše in pomoči potrebne, kar je že večkrat pokazala. To se izraža tudi na investicijah v infrastrukturo institucionalnega varstva, ki posledično omogoča kakovostnejšo oskrbo starejših. Širša Celjska regija je bila tako deležna več kot 17 milijonov evrov s strani Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Vlada oziroma ministrstvo je tako s pomočjo evropski sredstev namenilo nekaj več kot 550 tisoč evrov za ureditev enote dnevnega centra v Žalcu. V občini Celje bodo deležni novogradnje za 24 mest v dnevnem varstvenem centru (2.214.000 evrov), prizidka enote za začasno nastanitev (1.332.434,72 evra) in gradnje dveh stanovanjskih skupnosti (544 tisoč evrov). V Šentjurju bodo prejeli 1.732.085,96 evra za Hišo Gustav, ki bo imela dnevni center in začasne nastanitve, v Rogatcu bodo prejeli nekaj več kot 3,6 milijona evrov za gradnjo dislocirane enote.

Na širšem Celjskem območju bodo sredstva prejeli še v Podčetrtku za gradnjo nove enote s 26 mesti (nekaj manj kot 3,5 milijona evrov) in v Kozjem, kjer bodo gradili novo enoto s 49 mesti (nekaj več kot 3,8 milijona evrov). Ob tem še povejmo, da so v Štorah prejeli koncesijo za novih 70 mest.

Foto: Facebook (MDDSZ)