Vlada z odgovorom poslanski skupini SDS kar sama dala zaušnico ministru Bešiču Loredanu

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

“Pojasnjujemo, da vlada podpira izvedbo javnih shodov, tako organiziranih kot tudi neorganiziranih,” je neposredni odgovor Vlade RS na poslansko vprašanje poslanske skupine SDS vezano na prijavljene in neprijavljene shode. Takšno stališče je dejansko direktna zaušnica ministru Danijelu Bešiču Loredanu, ki je pred nekaj dnevi izrazil nezadovoljstvo z nekaterimi protesti.

Minister Danijel Bešič Loredan je namreč pred dnevi protest Iniciative Glas ljudstva ocenil kot neprimernega oziroma celo ekstremizem. Pri tem je še zanimivo, da je ravno trenutna politika na oblast prišla zaradi množičnega pozivanja protestom proti takratni vladi Janeza Janše. Teh protestov pa so se udeleževali tudi predstavniki politike, ki danes sestavljajo vlado. Danes, ko so na oblasti sami pa nekateri takšno obliko nestrinjanja z njihovim delom ocenjujejo za ekstremizem.

Pri vsem tem je najbolj zanimivo, da se predstavniki vlade niti med sabo ne morejo oziroma ne znajo dogovoriti kakšna stališča bodo zagovarjali. Tako je sama Vlada RS s svojim odgovorom na poslansko vprašanje Poslanske skupine SDS o prijavljenih in neprijavljenih shodih, dala zaušnico ministru. Le 3 dni pred to izjavo je namreč vlada odgovorila: “Pojasnjujemo, da vlada podpira izvedbo javnih shodov, tako organiziranih kot tudi neorganiziranih”.

V nadaljevanju so še navedli, da pravica do mirnega zbiranja in javnih zborovanj pomeni razvoj posameznikove osebnosti, v razmerju do slednje pa je bolj specialna.

Vir: Twitter