Vlada “za vojno” proti zdravnikom najela PR službo in to za ceno, ki bi zdravniku pri polnem delovnem času “navrgla” 22.750 evrov

Foto: Ministrstvo za zdravje

Golobova vlada nikakor ne želi slišati in priznati, da zdravniki stavkajo izključno zaradi neizpolnjevanja zavez iz podpisanega sporazuma. Veliko raje kot priznanje za boj proti zdravnikom uporabljajo medijsko vojno v kateri želijo zdravnike prikazati kot nekaj ne bodi ga treba. In ker so bili kot kaže osrednji mediji premalo uspešni, si je sedaj ministrstvo omislilo še najem PR službe.

Kot je razkril zdravnik dr. Federico V. Potočnik je vlada oziroma Ministrstvo za zdravje za vojno proti zdravnikom najelo PR službo. Gre pa za najem, ki ni ravno poceni, saj kot še poudarja omenjeni zdravnik, bodo izvajalci tega dela 10 krat bolje plačani kot zdravniki. Tako smo zopet priča nesorazmerju, ko vlada enim očita pohlep, na drugi strani pa kopico davkoplačevalskega denarja podarja posameznikom.

Da gre za sramotno dejanje ministrstva opozarja ekonomist dr. Matej Lahovnik. “Sramota, da ministrstvo za zdravje ob vseh PR – ovcih najema še zunanjo agencijo za komuniciranje in to za 135€/uro. Če bi zdravnike plačevali po tej tarifi bi bila njihova mesečna bruto plača za redno delo 22.750€ in to brez dežurstev in nadur,” pojasnjuje dr. Matej Lahovnik.

Vir: X