Vlada zopet z zajetnim kupčkom denarja za NVO-je in nekakšne pilotne projekte domnevnega zelenega prehoda in to v kulturi

Foto: X

Pod vlado Roberta Goloba se verjetno ljudje nič kolikokrat vprašajo kaj določene stvari sploh pomenijo in kaj je namen vsega skupaj. No, verjetno se še kako dobro zavedajo, da je glavni namen in usmeritev počrpati kar največ davkoplačevalskega denarja za izbrance. In ker vlada v tej sestavi zelo dobro skrbi za svoje NVO-je, bo sedaj za njih poskrbela še Asta Vrečko.

Zanimivo bi bilo videti kakšen je namen in kaj sploh pomeni besedna zveza “zeleni prehod v kulturi”, ki ga je napovedala Asta Vrečko. Seveda pa to ne bo izvedeno brez konkretnih finančnih sredstev, ki jih bodo verjetno v žep pospravili NVO-ji, bo pa zanimivo videti na kakšen način bodo do le teh prišli. Ministrica se je namreč pohvalila, da je uspela pridobiti dodatnih 600 tisoč evrov za poprej omenjeni projekt.

Seveda gre zopet za javni razpis, ki bo po besedah ministrice omogočal pilotne projekte za nekakšen zeleni prehod v kulturi. Kaj bo to v praksi sploh pomenilo, pa verjetno ne zna pojasniti niti sama ministrica? Najbolj pomembno je verjetno dejstvo, da se bo 600 tisoč evrov zlilo na račune posameznikov, plačali pa jih bodo davkoplačevalci.

Vir: X