Vodenje preiskovalne komisije pri Šetinc Paškovi povzročilo sindrom izgube spomina? Pozabila, da mož ni bil ravno naklonjen osamosvojitvi Slovenije, kar razkrivajo neuničeni arhivi!

Mojca Šetinc Pašek. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davorin Kopše)

V zadnjem obdobju parlamentarne demokracije smo v Sloveniji na področju preiskovalnih komisij priča sindromu izgube spomina. To se dogaja predvsem pričam, ki vedo, da jim kljub temu nihče nič ne more ker so na pravi politični strani in bo globoka država poskrbela za njih. Vse pa tudi kaže, da samo vodenje preiskovalne komisije lahko privede do sindroma izgube spomina.

Vse kaže, da se je nekaj takšnega zgodilo Mojci Šetinc Pašek, ki je v državnem zboru navajala podatke o osamosvojitvi Slovenije, ki pa ravno ne držijo. Hkrati pa njene navedbe negirajo neuničeno arhivsko gradivo. Glede osamosvojitve je Šetinc Paškovo na laž postavil že pred časom Igor Bavčar, ki ji je jasno in nedvoumno povedal, da Milan Kučan ni imel zaslug za osamosvojitev Slovenije.

Svoji tradiciji se Šetinc Paškova ni mogla izogniti tudi v državnem zboru. Poslance in ajvnost je želela prepričati kako pomembno vlogo je imel v tem zgodovinskem dogodku njen mož Mile Šetinc. So pa dostopni še nekateri arhivski dokumenti, ki jasno in nedvoumno razkrivajo, da Mile Šetinc tako kot Milan Kučan nista bila ravno naklonjena osamosvojitvi Slovenije.