Voditeljica Tarče na TV Slovenija Erika Žnidaršič je s sodelavci klicala posameznike, ki bi bili pripravljeni povedati karkoli obremenilnega proti poslancu Francu Brezniku za potrebe včerajšnje Tarče na nacionalni televiziji.

Franc Breznik je voditeljici Tarče sporočil sledeče: “Spoštovana Tarča in gospa Erika Žnidaršič, želim Vam sporočiti, da ne potrebujete klicati posameznikov, ki bi pripravljeni kritizirati moje humanitarno delo za potrebe vaše oddaje, ki bo na sporedu danes. Zadeve so na spletu in so transparentne.”

Predvsem v zadnjem času je Tarča usmerila poskuse na diskreditacije ministrov vlade Janeza Janše z namenom pridobiti čim večji negativni vpliv na javno mnenje o vladi v očitnem upanju na padec vlade. Komentarji v podporo njemu in njegovemu osebnemu delu se vrstijo.

Franc Breznik se je odzval z zapisom na družbenem omrežju Facebook.

V nadaljevanju objavljamo njegov zapis:

Spoštovana @TarcaRTVSLO in gospa #ErikaŽnidaršič, želim Vam sporočiti, da ne potrebujete klicati posameznikov, ki bi pripravljeni kritizirati moje humanitarno delo za potrebe vaše oddaje, ki bo na sporedu danes. Zadeve so na spletu in so transparentne. Do zdaj sem velik del svojih osebnih dohodkov, poslanca DZ nakazoval društvom in revnim družinam na območju Slovenskih goric. Tega ne počnem kot večina vaših kolegov zaradi cenenega populizma in s tujim denarjem, ampak največkrat anonimno in s svojimi dohodki. To je del moje osebnosti in vzgoje, ki sem jo podedoval od svojih staršev in celotne rodbine, ki živi na tem območju več kot 300 let in ki mi nalaga skrb za moje rojake, ki jim življenje ni prizaneslo. Nimam nobenih pomislekov, če me vaša medijska hiša ali državljani kritizirate za prometni prekršek, ki sem ga storil 2.4.2020 in katerega globoko obžalujem ter zaradi katerega s prstom kažem samo na sebe, kljub številnim pomislekom in indicem, ki sem jih po dogodku prejel od številnih zaposlenih v policiji in medijskemu stampedu, ki je navrgel celo vrsto neresnic in grdih natolcevanj. V omenjeni zadevi, sem storil elementarno napako, da nisem zahteval odvzema krvi, ki bi morebiti potrdil mojo alkoholiziranost, ali pa jo tudi zavrgel, ob dejstvu, da sem kot hud kronični bolnik, ki je prestal kemoterapijo in se redno zdravim z biološkimi zdravili, ob souporabi močnih zdravil proti bolečinam, ob epidemiji pa sem preventivno uporabljal tudi ustna razkužila, ki bi morebiti zmanjšala zame usodno okužbo s Covid 19 in bi lahko vplivala na rezultat elektronskega preizkusa.

Ker takrat tega morda zaradi moje trme utrujenosti in osebnih vzgibov nisem storil, spoštujem vašo pravico podajati kritiko takratnemu dejanju. Svoje hude avtoimune bolezni do zdaj nikoli nisem prestavljal v javnosti, ker nisem človek, ki bi se smilil drugim in si na tak način gradil jokajočo medijsko podobo. To preprosto nisem jaz. Zame so vedno junaki posamezniki, ki so doživeli še hujše življenske preizkušnje in niso nikoli popustili ali se vdali v zlo usodo.

Ker sem se odpovedal poslanskemu stanovanju v korist tistim, ki ga po mojem mnenju bolj potrebujejo, sem vsled tega prevozil 500.000 kilometrov samo v službi poslanca dz. Do prekrška storjenega 2.4. 2020, ki je bil storjen tudi izven delovnega časa ob 21.00 uri, nikoli nisem storil nobenega omembe vrednega prekrška v prometu, prav tako v življenju nikoli nisem bil v nobenem kazenskem postopku. Kljub temu, sem velikokrat odšel iz bolniške sobe UKC Maribor, direktno na sejo DZ in se z vso energijo, znanjem in izkušnjami boril za plemenite ideje in državljane, ki so me 3x z veliko večino izvolili v DZ. Omenjen prometni prekršek sem priznal, obžaloval, se opravičil, odstopil kot DS – ministrstva za notranje zadeve in po njem popolnoma spremenil način življenja. Kot celotna zahodna civilizacija, se tudi razumni posamezniki učimo iz svojih slabosti in napak, pomebno je, da jih prepoznamo in odpravimo.
Iz vsega tega lahko izidemo kot boljši ljudje, in tudi kot boljša skupnost ljudi.

Glede podjetja Derby banane, pa kontaktirajte predstavnike podjetja, lahko vam povedo zanimive zgodbe koliko let so se novinarji POP in A kanala živeli na denarju tega podjetja in koliko zastonjkarskih kosil in daril so prejemali. Lahko začnete kar pri g. Urošu Slaku.

Če želite celovite informacije o mojem delu na tem področju, kot tudi o kakršnem koli konfliktu interesov v omenjeni zadevi, sem vam na voljo, kot sem vam bil na voljo tudi 15.4, ko sem na vaša vprašanja odgovarjal iz bolniške postelje UKC Maribor.

Verjamem, da boste pred kakršnokoli objavo mojega imena v vaši oddaji, objavili moj zapis v prid profesionalnega novinarskega dela in tudi ob dejstvu, da vse do danes nisem imel priložnost v javnosti spregovoriti v zvezi z omenjeno zadevo.

S spoštovanjem.
Franc Breznik

Vir: Facebook, Politikis