Volilne skrinjice na predčasnih volitvah brez pečatov, volišča pa brez posebnih prostorov za shranjevanje teh skrinjic čez noč

Foto: X

V največji opozicijski stranki SDS so že pred volitvami opozarjali na mahinacije, ki bi se lahko dogajale v času predčasnega glasovanja. Zaradi tega so volivke in volivce večkrat pozvali, da svoje glasove oddajo izključno v nedeljo in nikakor na predčasnih volitvah. Na Državni volilni komisiji so takšne morebitne manipulacije z glasovnicami ostro zavrnili.

https://x.com/aleshojs/status/1798253037074653574

Kaj se je dejansko dogajalo na terenu in v realnem času? Kot je objavil nekdanji minister Aleš Hojs, so bile na volišču omnia pri predčasnem glasovanju opažene mnoge pomanjkljivosti. Tako je bilo po besedah Hojsa mogoče na volišču opaziti volilno skrinjico, ki je bila zalepljena samo z lepilnim trakom, ni pa bilo sledi o pečatu in podpisih članov komisije.

Omenjeno volišče prav tako naj ne bi imelo posebnega zabojnika, kjer bi se čez noč shranjevale zapečatene skrinjice. Takšno ureditev je denimo obljubil direktor DVK-ja Igor Zorčič. Poleg tega pa Hojs še opozarja, da se niti ni vedelo kdo nadzira kamere za nadzor volišča.

Vir: X