Voznik tovornega vozila vozil z osmimi povsem uničenimi pnevmatikami

Foto: PU Celje

Ravne na Koroškem 9. december 2020 – V teh dneh so policisti Postaje prometne policije Celje poostreno opravljali nadzor nad udeležbo voznikov tovornih vozil v javnem cestnem prometu, tehnično brezhibnostjo vseh vozil, nad uporabo predpisane zimske opreme ter
nad primerno očiščenostjo vozil.

V nadzoru so policisti zaznali več kršitev, ko vozniki niso primerno očistili svojih vozil pred
udeležbo v javnem cestnem prometu in ugotovili, da nekateri vozniki na vozilih še vedno nimajo nameščene primerne in ustrezne zimske opreme.

Včeraj popoldne so na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem ustavili voznika tovornega avtomobila, ki je imel na zadnjih oseh nameščene pnevmatike, ki niso ustrezale potrebnim zahtevam. Vseh osem pnevmatik je bilo tako uničenih, da je z njih odstopala tekalna površina, na določenih delih pa je bila tekalna površina pnevmatik celo iztrgana.

Foto: PU Celje

Poleg navedenega so pri kontroli policisti ugotovili, da tovorni avtomobil ni imel rezervnega kolesa oziroma ustrezne naprave ali pripomočka, ki ga je namesto rezervnega kolesa predvidel izdelovalec vozila.

Tovorno vozilo smo do odprave nepravilnosti izločili iz prometa. Vozniku sledi 500 € globe, samostojnemu podjetniku pa 3.000 €.

M.I.