Do druge polovice avgusta letos poteka obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko in Dunajsko cesto. Promet je preusmerjen na polovico hitre ceste, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprta sta uvoz s krožišča Tomačevo proti Kosezam (Primorski) ter vzporedna servisna cesta od krožišča proti Dunajski cesti.

V noči na torek, 27. julija, bo potekala sprememba prometne ureditve. Promet bo preusmerjen na obnovljeno polovico H3, kjer bo tako kot doslej urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Znova bosta odprta uvoz s krožišča Tomačevo proti Kosezam (Primorski) in vzporedna, servisna cesta iz smeri krožišča Tomačevo proti Dunajski cesti. Zaprejo pa se smerno vozišče H3 med Dunajsko in Šmartinsko iz smeri Kosez (Primorske) proti Zadobrovi (Štajerski) ter v navedeni smeri izvoz s severne obvoznice na krožišče Tomačevo ter uvoz s krožišča na severno obvoznico. Obvoz bo predvidoma do 20. avgusta 2021 urejen čez priključek Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) ter po servisni cesti čez krožišče Tomačevo in naprej proti Jaršam.

Tranzitni promet vozil nad 3,5 t največje dovoljene mase med Štajersko in Primorsko je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

 

Vir: Facebook (infoPOT)

 

 

Vir: DARS