Vozniki si lahko kmalu obetajo vožnjo po asfaltirani cesti Straža na gori – Žička kartuzija

Foto: pixabay.com

Po poročanju Štajerskega vala si lahko uporabniki državne ceste med Stražo na gori in Žičko kartuzijo kmalu obetajo vožnjo po novi asfaltirani cesti. Omenjen odsek, ki leži tako v občini Šentjur kot v občini Slovenske Konjice je v tem trenutku še makadamski vendar se bo to kmalu spremenilo, saj naj bi bil izbran že tudi izvajalec del.

Rekonstrukcija ceste se bo pričela takoj, ko bodo pridobljena vsa zemljišča. Štajerski val je še poročal, da je Direkcija RS za infrastrukturo že v lanskem letu podpisala pogodbo z VOC Celje, ki po poskrbel za gradbena dela. Obnova 1.300 metrov dolgega odseka bo stala okoli 2,2 milijona evrov. Rekonstrukcija bo zajemala ureditev odvodnjavanje, ureditev bližnjega potoka in brežin, razširitev ter asfaltiranje. Pri obnovi bodo morali zgraditi tudi oporne in podporne žive.

Iz Direkcije RS za infrastrukturo so ob tem za Štajerski val povedali, da trenutno poteka urejanje kmetijsko zemljiških zadev tako bodo lahko naslednje faze projekta oživili, ko bodo pridobili vsa lastništva zemljišč.

Vir: Štajerski val