Vrnitev ugleda funkciji predsednika republike po Nataši Pirc Musar – žrebanje članov Programskega sveta RTV v slogu igre Loto?

Foto: Twitter (Nataša Pirc Musar)

V kampanji za novega predsednika Republike Slovenije, so tako kandidatka Nataša Pirc Musar kot njeni podporniki poudarjali, kako naj bi bilo potrebno vrniti tej funkciji ugled. Njihove kritike na račun bivšega predsednika Boruta Pahorja, so bile še toliko glasnejše, ko je le ta vrnil odlikovanja nekaterim najzaslužnejšim posameznikom za samostojno Slovenijo.

In kako bo nova predsednica vrnila ugled funkciji predsednika republike? Z žrebanjem članov Programskega sveta RTV v slogu igre Loto? Če so mnogi še kakšen dan nazaj menili, da gre za neslano šalo, se zadeva sedaj kaže še kako resnična.

Predsednica republike je dejansko nove člane Programskega sveta RTV Slovenija določila z žrebom. Da gre pri napovedi še kako zares so dokazali tudi v njenem kabinetu, ko so objavili to “novico” o dejanskem žrebanju članov programskega sveta. “Medtem: danes pomembna naloga nove predsednice Nataše Pirc Musar – žrebanje članov programskega sveta RTV Slovenija, v slogu Loterije Slovenije. Z loto kroglicami in prenosom v živo,” je zadevo komentiral novinar Bojan Požar.

Zelo zanimivo stališče na takšen potek dogodkov je podal tudi politolog Miro Haček: “Čudovit primer tega, kaj se zgodi, ko zakone pišejo nevladne organizacije in vladajoča koalicije zavrne kakršnokoli javno razpravo (čeprav je nekaj mesecev prej kot opozicija le-to zahtevala). Ena lepa farsa od zakona. Za v učbenike.”

Vir: Twitter