Danes bo pretežno jasno in vroče. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 °C, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bo dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodni veter, pozno zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 °C.

Obeti

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v gorskem svetu bo popoldne možna kakšna ploha ali nevihta. V petek bo povečini sončno.

Vremenska slika

Nad večjim delom južne polovice Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa je ciklon z vremensko fronto, ki se počasi bliža Alpam. Nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri doteka zelo topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno, v Alpah bodo popoldne in proti večeru nastajale nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč.

Jutri bo v krajih severno od nas ter v Alpah spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne nevihte. Drugod bo povečini sončno.

Vir: ARSO