Vrtec Mavrica bogatejši za senzorno sobo

Foto: Simona Žnidar

V vrtcu Mavrica v Vojniku so s pomočjo svojih sopotnikov še v tekočem letu uresničili dolgoletno željo in uredili prijeten prostor, ki je namenjen umirjanju, sproščanju in druženju z vrstniki in odraslimi. Z majhno predelavo in dodelavo obstoječe hišice so ob pomoči pokroviteljev oziroma donatorjev uredili senzorni kotiček, v katerem se lahko sedaj otroci ob strokovnem delavcu prepustijo svetlobnim, zvočnim in terapevtskim učinkom masaže.

V prostoru je urejena tudi otroška knjižnica, steklena tabla, klavir in kotiček za individualno delo z otrokom, kjer je dodana še kinestetična miza. V vrtcu se veselijo tudi ureditve stopniščnih praktikablov, ki jih uporabljajo za vaje pevskega zbora, poslušanje glasbe ali pravljice in ogleda predstav. Tako imajo sedaj vse pogoje za zagotavljanje možnosti sproščanja, umirjanja, doživljanja lepih in dobrih izkušenj, kar je izjemno pomembno za razvoj človekovega čustvovanja, doživljanja sebe in kasneje drugih. Tako so v vrtcu Mavrica veseli, da bodo sedaj lahko zagotavljali boljše možnosti za trenutke posvečene senzorni integraciji, uravnavanju notranjega ravnovesja, sebi in drugim.

Foto: Simona Žnidar

Ureditev prostora so omogočili: AD klima, Aleš Domadenik, s.p., Atlas trading, d.o.o., Caster, d.o.o., Celjske mesnine, d.o.o., Čater Benjamin, Fegeš Andrej, s. p., Filter – urbane rešitve, d. o. o., Ganga, d. o. o., Heres, d. o. o., Kabis, d. o. o., Kerin – Brigita Kerin, s. p., K2 trade, d. o. o., Kota, d. o. o., Krois in sinovi, d. o. o., Makom, d. o. o., Matjaž, d. o. o., Peor, d. o. o., Pliberšek – Jeram Adrijana, Premica, d. o. o., Remont, d. d., Rotary club Celje, Rudnik, s. p., Senzorika Varga – Mario Varga, s. p., Sintal, d. o. o., TD Vojnik, Za otroke, d. o. o. Za preobleko blazin in sedežev je poskrbela gospa Jelka Habjanič.

Dr. Zoran Milivojevič pravi, da o čustveni pismenosti lahko govorimo le kot o družbeni kategoriji, v vrtcu so z ureditvijo senzorne sobe naredili veliko dobrega za otroke, ki so naše največje darilo in naša prihodnost.

M.I.