VSE ČESTITKE: Celjski gospodarstveniki zbrali 181 tisoč evrov za nakup respiratorja in premičnega RTG aparata v SB Celje!

Slika je simbolična. (Foto: tp-lj.si)

Iz Cinkarne Celje so sporočili, da so se pridružili širši akciji članov Regionalne gospodarske zbornice Celje, s katero so Splošni bolnišnici Celje donirali sredstva za nakup enega respiratorja. V bolnišnici bodo z njim zdravili najtežje obolele za koronavirusom.

Donacija je del širše akcije članov Regionalne gospodarske zbornice Celje: »Celjski gospodarstveniki smo spet pokazali, da znamo stopiti skupaj. Čeprav je tudi za nas nepredvidljiva situacija in predpodjetjitežko obdobje, moramo najprej pomagati najbolj ogroženim. Upamo, da bomo zdonacijo zdravstvenemu osebju vsaj malenkost olajšali njihovopožrtvovalno delo, obolelim pa omogočili čimprejšnje okrevanje,« je ob današnji predaji povedal predsednik Uprave –generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina.

Člani Regionalne gospodarske zbornice Celje so sicer skupaj zbrali 181.000 evrov, znesek pa bo namenjen za nabavo respiratorja, premičnega RTG aparata in druge medicinske opreme, ki jo bolnišnica potrebuje za obravnavo pacientov s COVID-19.

Vir: Cinkarna Celje