Vse evropske politične stranke s strani Združenja novinarjev in publicistov obveščene o nameri Alenke Bratušek o pregonu desnih medijev

Foto: Twitter

Združenje novinarje in publicistov (ZNP) se je s pismom na vse evropske politične stranke, med drugimi tudi ALDE zaradi napovedi Stranke Alenke Bratušek o pregonu vseh medijev s poročanjem katerih se ne strinjajo. V pismu so med drugim zapisali: “Medtem ko spremljate svobodo medijev v Sloveniji, bi vas vljudno opozorili na izjavo parlamentarne opozicijske stranke SAB, objavljeno na družbenih omrežjih. Predsednica stranke Alenka Bratušek je sporočila, da odšteva dneve do volitev, saj bo zagotovo prišel čas za pregon “lažnih novic”. Kot “lažne novice” je navedla medije na desnem spektru slovenske politične sfere, in sicer Nova24TV, Demokracija, Požareport in številne druge, ki ne sodijo v izraz “mainstream mediji”.

S to potezo je ZNP vse evropske politične stranke obvestil o nameri Stranke Alenke Bratušek, ki je s svojo objavo napovedala pregon po njihovo vseh lažnih novic, pri tem pa uporabila sliko medijev, ki ne sodijo v njihov krog poročanja. V društvu so obvestili tudi skupino ALDE, katere del je tudi SAB in v katerem saj v programskih načelih zagovarjajo liberalne vrednote in pluralnost medijev.

“Gre za ugrabitev demokracije, ki zahteva enotno in takojšnjo obsodbo civilne družbe, strokovnih organizacij in vseh, ki iskreno mislijo, da pluralizem medijskega prostora prispeva k demokraciji slovenske družbe. V združenju smo presenečeni tudi nad molkom strokovnih organizacij in medijev, kar bi lahko pomenilo, da se strinjajo s tem, kar se dogaja,” so v pismu še zapisali.

V pismu so v ZNP ostro tudi obsodili vsakršno morebitno cenzuro medije, ki so jo v SAB v primeru prevzema oblasti napovedali. “Očitno je, da je del medijev za del politike levega političnega spektra, v katerega sodi tudi SAB, moteč, zato ga je treba poskušati demonizirati in ustrahovati,” so dejali in dodali, da upajo, da bodo  volivci obrnili hrbet takšni ekstremni politiki in stranke SAB ne bodo izvolili v Državni zbor.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV