Vsi, ki bi želeli prikazati kulturno dediščino lahko to storite ob pomoči Celjskega mladinskega centra

S Celjskega mladinskega centra so sporočili, da so v okviru Evropskega leta kulturne dediščine odprli Informacijsko točko Europe Direct Savinjska. S tem projektom bodo zbirali fotografije kulturne dediščine Savinjske, katere bodo tekom celega leta objavljali na Facebook profilu Infopentla v foto albumu »Kulturna dediščina Savinjske v fotografiji«. Fotografije naj zajemajo področje šeg in navad, dela, praznovanj, kulinarike, oblačil, stavb, skratka vse, kar avtorji sami vrednotite kot kulturno dediščino Savinjske.

Vsi, ki bi v projektu želeli sodelovati pošljite do 5 fotografij na elektronski naslov [email protected]. Hkrati bodite pri pošiljanju slik pozorni, da bo imela vsaka svojo zaporedno številko, da boste pripisali opis slike v dveh stavkih in da boste napisali kdo je avtor fotografije.
Kot smo že omenili lahko pošljete največ 5 fotografij, ki bodo v omenjeni rubriki tudi objavljene. Z oddajo fotografij tudi potrjujete, da ste lastnik fotografij in da se strinjate z njihovo objavo na zgoraj omenjenem Facebook profilu ter družbenih omrežjih Predstavništva EK v Sloveniji. V Celjskem mladinskem centru bodo fotografije zbirali med 12. 3. 2018 in 31. 10. 2018 s ciljem, da izboljšajo ozaveščenost o evropski zgodovini in vrednotah ter da okrepijo občutek evropske identitete.
Slovenia Map Flag Contour Borders Country

Glavni namen akcije je, da okrepijo identiteto našega lokalnega okolja, ki je tudi del evropskega prostora zato vas vljudno vabijo k sodelovanju in se ga zelo veselijo.

 
M.I.