Po vladnih podatkih so včeraj že drugi delovni dan zapored potrdili manj kot tisoč okužb z novim koronavirusom. Tako je že nekaj dni število hospitaliziranih covidnih bolnikov manjše od tisoč, to pa je eden od pogojev za prehod države v oranžno fazo ukrepov za zajezitev epidemije. Drugi pogoj pa je, da pade pod tisoč tudi povprečno število potrjenih primerov okužbe v zadnjih sedmih dneh, le-ta še ni izpolnjen, a se meji približuje.

Vlada je na Twitterju objavila, da so včeraj v Sloveniji ob 17.264 hitrih in PCR testih potrdili 990 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 18 bolnikov s covidom-19. 926 bolnikov se je zdravilo v bolnišnicah, na intenzivni negi od tega 157. Povprečje potrjenih primerov okužbe po podatkih NIJZ znaša v zadnjih sedmih dneh znaša 1031.

Po vladnih podatkih so tako včeraj že drugi delovni dan zapored potrdili manj kot 1000 okužb z novim koronavirusom. V četrtek so jih potrdili 959, medtem ko so v sredo zabeležili več kot 1200 novih primerov, prva dva dni tega tedna pa več kot 1500.

Več lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Že drugi dan manj kot tisoč okužb, število hospitaliziranih že nekaj dni manjše od tisoč