WiFi4EU – po Šentjurju 13 točk za brezplačni širokopasivni internetni dostop

Foto: spletna stran Občine Šentjur

Občina Šentjur je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogoča brezplačni širokopasovni internetni dostop.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. V Šentjurju so vzpostavili skupno 13 dostopnih točk, večinoma ob pešpoti ob Pešnici (parkirišče za kolesa pri Vrtcu Šentjur – enota Pešnica, Športni park Šentjur, Mestni trg), v Zgodnjem trgu, pred IKC Šentjur, Zdravstveni dom Šentjur in pri Muzeju Južne železnice. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Šentjur je izvedlo podjetje Telekom Slovenije d.d., ki skrbi tudi za vzdrževanje omrežja.

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Občine Šentjur, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Več lahko preberete tukaj.

Vir: Občina Šentjur

Uredništvo