Z današnjim dnem  šmarska občinska uprava prične delovati v novih prostorih, ki se nahajajo v prenovljeni stavbi Šmarskega hrama. V letu 2017 sta takratni župan Stanislav Šket in direktor podjetja Latis Matej Pezdevšek podpisala pogodbo o nakupu poslovnih prostorov za potrebe občinske uprave.

Po poročanju Kozjansko.info je podjetje izvedlo konstrukcijska gradbena dela oziroma dozidavo objekta, končanje strehe ter zaprtje objekta. Z glavnimi deli je Latis končal konec leta 2018.

1,5 milijona evrov so na občini odšteli za 1.016 m², kolikor znaša površina novih prostorov. Podjetje HI-PO, s katerim je občina sklenila pogodbo, je bilo izvajalec dobave in montaže pisarniške opreme za nove prostore. So pa novi prostori po kriterijih velikosti za občinske uprave nadstandardni in opremljeni s sodobno in okolju prijazno tehnologijo, obenem oblikovalci niso pozabili na Jelšo, ki je simbol občine, le-ta je vpeta v vse prostore.

14 vseljivih stanovanj je nad prostori občinske uprave, večina stanovanj že ima nove lastnike. V Šmarskem hramu od 1. julija deluje tudi že Center za socialno delo, papirnica in kavarna pa sta v pritličju.

Tako se za občinsko upravo zaključuje skoraj desetletna selitev iz dosedanje stavbe, katera je po oceni nekaterih študij zaradi 13 centimetrskega nagiba potresno nevarna.

Za občinsko upravo se tako  zaključuje skoraj desetletna selitev iz dosedanje stavbe, ki je po oceni nekaterih študij zaradi 13 centimetrskega nagiba potresno nevarna.

Na Občini Šmarje pri Jelšah za vse, ki jih zanima notranjost novega objekta v začetku septembra planirajo dan odprtih vrat.

M.I.