Z gradnjo soseske Dobrava bi v Šmarju pridobili 14 hiš in dveh vila blokov

Slika je simbolična. (Slika: Pixabay)

Občina Šmarje pri Jelšah po poročanju Štajerskega vala načrtuje gradnjo soseske Dobrava. Sosesko želijo postaviti na dva hektarja velikem zemljišču, kjer bo zraslo štirinajst hiš in dva vila bloka. Gre za zemljišče, ki leži na Dobravi v neposredni bližini osnovne šole.

Po besedah župana Matije Čakša za Štajerski val občina načrtuje, da bo projekt izveden po etapah. V prvi etapi tako načrtujejo, da bodo odkupili zemljišča, kar naj bi izvedli do konca pomladi. V nadaljevanju načrtujejo izgradnjo povezovalne ceste iz Grajskega loga proti osnovni šoli. Po besedah župana bo nova cesta služila začasno tudi za obvozno cesto, ko bodo izvajali ureditev križišča pri trgovini Kaša v Šmarju pri Jelšah.

Štajerski val še poroča, da bi lahko z gradnjo povezovalno ceste pričeli v letu 2021 v kolikor bo država v proračunu zagotovila potrebna finančna sredstva.

V tem trenutku občina še ne ve kdaj se bo gradnja nove soseske lahko pričela, prav tako ni v tem trenutku še ni znan investitor ter kakšna bo vrednost te investicije. Štajerski val poroča, da je župan zagotovil, da že v tem trenutku obstaja velik interes za gradnjo, ki ga izkazujejo tako individualni kupci kot večji investitorji.

Prav tako je občina pripravljena, da projekt izvede v različnih oblikah partnerstva zato so se odločili, da k sodelovanju povabijo zasebne investitorje, ne izključujejo pa tudi javno-zasebnega partnerstva in sodelovanja s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije.

Vir: Štajerski val