Z jutrišnjim dnem se končuje ogrevalna sezona v Celju

Vročevod Lava. (Foto: Energetika Celje)

Iz Energetike Celje so sporočili, da se petek, 15. maja, končuje ogrevalna sezona na sistemu daljinskega ogrevanja. Ogrevanje sanitarne tople vode na področju Nove vasi in Hudinje bodo izvajalo normalno naprej.

Letošnja ogrevalna sezona zaključujejo dober teden prej kot lanska in enako kot leta 2017. V povprečju pa ne izstopa v primerjavi s prejšnjimi sezonami.

Investicije na sistemu daljinskega ogrevanja

V Energetiki Celje se že pripravljajo na novo ogrevalno sezono. Toplejše mesece  bodo izkoristili za več sanacij na sistemu daljinskega ogrevanja.

Trenutno že poteka sanacija vročevoda na Lavi mimo javnega podjetja Vodovod-kanalizacija (na fotografiji spodaj). Na Lavi se bo letos saniral tudi toplovod nasproti kotlarne proti severu. Na Plavi laguni bo v novi preobleki zaživel dimnik na tamkajšnji kotlarni. Prihodnji teden se začenja tudi demontaža kotla v kotlarni v Novi vasi, ki se bo nadomestil z manjšim kotlom iz Toplarne Celje, kotlarna pa bo lepša tudi navzven, saj bodo obnovili fasado. Med drugim pa je letos v načrtu tudi menjava gorilnika na kotlarni pri Celjskem sejmišču.

M.I.