Z nastopom ministrovanja Tanja Fajon s težavami pri zemljepisu!? Etiopija žal ni del jedrne Evrope!

Tanja Fajon in stranka SD. (Foto. Zajem zaslona Twitter/SD)

Premierju Robertu Golobu in njegovi ministrski ekipi bi lahko zastavili eno preprosto vprašanje: “S kom nas naj ne bi povezovala vlada Janeza Janše?” Kljub dejstvu, da Slovenija tolikšnega obiska različnih predstavnikov tako evropskih kot svetovnih držav ni imela še nikoli kot v času vlade Janeza Janše, so ji današnji oblastniki očitali, da nas oddaljuje od jedrne Evrope. Danes, ko imajo škarje in platno v svojih rokah pa sami obiskujejo Afriške države, države na vzhodu in Oceaniji.

Sedaj bo kot kaže trend neobiskovanja držav jedrne Evrope nadaljevala zunanja ministrica Tanja Fajon. Sicer gre pri njej sedaj že za stalno prakso, da za svoje obiske nikakor ne more zbrati države v Evropi, zakaj pa je temu tako je drugo vprašanje. Po “safariju” predsednice državnega zbora in poslanki Gibanja Svoboda, bo sedaj v Afriko odpotovala še zunanja ministrica Tanja Fajon.

Naše političarke pač ne smejo zaostajati ena za drugo? Kot so zapisali na Ministrstvu za zunanje zadeve, naj bi šla Fajonova v Etiopijo z namenom krepitve medsebojnih odnosov in luči skorajšnjega odprtja veleposlaništva v tej Afriški državi. Kaj pa jedrna Evropa? Zanimivo bi bilo izvedeti ali morda nima Slovenija več koristi od držav v Evropi in ostalem razvitem svetu kot Afriških držav.

Poteze naše trenutne oblasti pa morda kažejo na to, da pri njih ne gre samo za klanjanje politikom nekdanje Jugoslavije ampak še nekaj več. Po vzoru Jugoslavije namreč njihova politika kaže na neko ustvarjanje gibanja držav neuvrščenih. Kam je to pripeljalo nekdanjo državo ni potrebno poudarjati.

Vir: Twitter