Z zimsko šolo v Celju obeležili 60. letnico sodelovanja med Celjem in Baško

Foto: MOC

V teh dneh je potekala šestdnevna šola v naravi, ki se je odvijala na Celjski koči in na kateri so bili prisotni otroci iz Baške na otoku Krk s svojimi spremljevalci. S tem so obeležili tudi 60 let sodelovanja med mestom Celje in Baško, prav tako bo letos 60. letnica Celjskega doma v Baški.

Učenci so v preteklem tednu uživali na snegu in smučali predvsem na otroškem poligonu, kajti večina izmed njih še ni stalo na smučeh in so tako smučarji začetniki. Vsaka skupina, ki pride na zimovanje v Celje kot po pravilu en dan preživi tudi z vrstniki iz izbrane celjske osnovne šole. Letos je otroke iz Baške gostila Osnovna šola Frana Roša, ki je svojim gostom pripravila lepo dobrodošlico in pester program s predstavitvijo šole in njenih dejavnosti.

Otroci so si ogledali tudi edini otroški muzej v Sloveniji Hermanov brlog, kjer so tudi njim poskušali z raznovrstnimi možnostmi raziskovanja in igre spoznavati in razumeti svet. Gostje so se skupaj z gostitelji odpravili na nočni pohod, ogledali kino predstavo ter se zabavali ob družabnih igrah.

M.I.