Z Zip-line na Celjski koči doživite pogled na dolino z višine 100 metrov

Foto: Edi Einspieler

Turistično središče Celjska koča sporoča, da v skladu s strategijo razvoja turizma v Mestni občini Celje ponujajo aktivnosti vsem ciljnim skupinam obiskovalcev. Kljub vsemu ugotavljajo, da Celjsko kočo vsakodnevno najbolj obiskujejo rekreativci in pa v veliki meri tudi ljubitelji adrenalinskih doživetij. Po zgrajenem Letnem sankališču, Pustolovskem parku in kolesarski progi, je izgradnja Zip-linea Celjska koča nujno nadaljevanje začrtane usmeritve, saj je priprava projekta, pa tudi sama izvedba in dokončanje izgradnje,  vseskozi netila iskreno zanimanje obiskovalcev in širše javnosti, so zapisali v izjavi za javnost.

Variantni načrt trase so pričeli v ZPO Celje snovati že pre 4. leti. Leta 2017 so na podlagi usmeritev Zavoda za varstvo narave ter Zavoda za gozdove in seveda projektantov idejnega projekta, izbrali sedanjo traso Zip-line jeklenice I., ki poteka s stolpa ob terasi Hotela do pobočja Grmade v bližini Pečovniške koče. Z Grmade nazaj se po Zip-linu – jeklenici II. uporabniki  spustijo do vznožja , kjer se po obstoječi Gozdni učni poti vrnejo na izhodišče.

Adrenalinsko doživetje, ki poteka iz 10 m visokega stolpa, ki se nahaja ob hotelu, po jeklenici na pobočje Pečovnika v dolžini 426m, povratni spust po jeklenici pa poteka iz pobočja Pečovnika nazaj na Celjsko Kočo v dolžini 403m, sta danes uradno odprla župan mestne občine Celje Bojan Šrot in direktor podjetja ZPO Celje, Ivan Pfeifer.

Dosežena hitrost spusta znaša več kot 40km/h, točka nad dolino pa je višja od 100m.

Zip line na Celjski koči sodi med večje ZIP line parke v Sloveniji po skupni dolžini obeh jeklenic. Promocijska cena za spust v obe smeri znaša 20€, vsi adrenalinski navdušenci pa se bodo po njem lahko spustili že od 24. junija dalje, so še zapisali.

M.I.