V članku “Hood Burger predal donacijo za celjske novorojenčke” objavljenem na celje.info lahko beremo, da so tudi letos v Hood Burgerju pripravili poseben burger, s katerim so zbirali sredstva za dober namen. Po poročanju Celje.info so tokrat k sodelovanju povabili legendarnega kuharskega mojstra Janeza Bratovža ter skupaj z njim razvili Lady Marmalade, prefinjeno damo, s katero so zbrali 2.722 evrov. Donacijo so v minulem tednu predali mag. Jakobu Korenu, predstojniku Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje, kjer jo bodo namenili nakupu reanimacijske posteljice za novorojenčke.

Klemen Ptičak je ob predaji donacije pojasnil, da v Hood Burgerju dobrodelno akcijo organizirajo vsako leto, doslej so donacijo namenjali ljubljanski porodnišnici, a ker so konec aprila v Celju odprli prvo poslovalnico izven prestolnice so se tokrat odločili, da z Lady Marmalade zberejo sredstva za opremo, ki bo pomagala novorojenčkom v Celju.

Til Pleterski je poudaril, da so dobri odnosi – do strank, med zaposlenimi ter do skupnosti poglavitni del poslovne filozofije Hood Burgerja. Po 1 EUR so z Lady Marmalade od vsakega prodanega burgerja zbirali v treh poslovalnicah v Ljubljani ter v novi poslovalnici v Celju.

Predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje je ob tej priložnosti povedal, da so se donacije Hood Burgerja zelo razveselili, saj bo prispevala levji delež k nakupu transportne reanimacijske posteljice za novorojenčke, katero resnično potrebujejo in si je že dolgo želijo. Po njegovih besedah je arhitekturna zasnova ginekološkega oddelka takšna, da so odsek za novorojenčke, operacijske sobe ter porodne sobe prostorsko ločeni. Ta posteljica pa bo omogočila, da bodo lahko novorojenčke med različnimi oddelki prepeljali hitro ter varno in med transportom poskrbeli za umetno predihavanje, čiščenje dihalnih poti ter gretje tistih novorojenčkov, ki v prvih minutah po porodu zaradi prezgodnjega poroda ali bolezenskih stanj potrebujejo posebne ukrepe.

Članek “Hood Burger predal donacijo za celjske novorojenčke” je dosegljiv tukaj: https://www.celje.info/splosno/hood-burger-predal-donacijo-za-celjske-novorojencke/