Za destinacijo Rogla-Pohorje vedo sedaj tudi v Kanadi

Na spletni strani Občine Zreče lahko preberemo, da je že lani avgusta destinacijo Rogla-Pohorje obiskala ekipa kanadske televizije Ocean TV. Omenjena televizija je posnela turistično oddajo »Po stranskih poteh z družino« v izvirniku imenovano »Partir Autrement en Famille«, ki jo ustvarjajo v sodelovanju z znano kanadsko družino. Koncept oddaje temelji na tem, da odkrivajo še neodkrite turistične bisere in tako so se lani od 2. do 8. avgusta mudili tudi v tem delu naše Slovenije. Družina, ki nastopa v tej oddaji je bivala na Turistični kmetiji Urška in so v času svojega bivanja pri nas obiskali številne zanimivosti in spoznavali stare običaje ter obrti Rogle in Pohorja.

V odlično posneti oddaji so predstavili svoje navdušenje nad videnim in doživetim v času bivanja v Sloveniji. Oddaja je bila na njihovi televiziji predvajana 28. februarja letošnjega leta in ker jo je povzela tudi TV5 Monde so jo sedaj objavili tudi na spletu. Tako bo sedaj vidna tudi širši javnosti in bodo lepote destinacije Rogla-Pohorje vidne tudi ljudem po svetu.

Pond, Pohorje, Rogla, Lovrenc, Jezero
Prav tako je kanadska televizija objavila še prispevek o preostalih delih Slovenije, ki so jih obiskali po odhodu iz destinacije Rogla-Pohorje . Za vse, ki si bi želeli oddajo ogledate lahko to storite na povezavi https://tv5.ca/videos?v=szmdkefo5uxw9 ali na Facebook strani Rogla-Pohorje. Prispevek o preostalem delu Slovenije bo na voljo za ogled v prihodnjem tednu na isti povezavi.

Na spletni strani Občine Zreče se še posebno zahvaljujejo gostiteljem, ki so prikazali dober primer prakse trajnostnega razvoja, ki je bil ponesen v svet. In dodajajo, da je oddaja odraz skupnega dela vseh, ki so pri projektu sodelovali in hkrati verjamejo, da so destinacijo Rogla-Pohorje in tudi Slovenijo prikazali v kar najlepši luči. Mi pa dodajamo, da so tako ime Slovenije uspešno ponesli v svet, kar je odlična promocija za državo.

 
M.I.