Za Golobove preiskovalne novinarje velika zgodba 13 tisoč evrov donacij SDS-u, 100 tisoč Vesni Vuković pa poteza vrhunskega menedžerja!

Foto: Ministrstvo za finance

Že, ko je Robert Golob Primoža Cirmana razglasil za najboljšega raziskovalnega novinarja, se je pokazalo kakšna merila uporablja trenutna oblast za takšno delo. Po tem, ko je šel v aktivno depolitizacijo vseh medijev, pa je dobila Slovenija raziskovalne novinarje kova Primož Cirman, ki se gredo raziskovalno novinarstvo po politični liniji. Zakaj je to pomembno? Ker je namreč njegova nekdanja sodelavka Vesna Vuković s strani GEN-i v času vodenja Roberta Goloba prejela več kot 100 tisoč evrov, pa se to nikomur ni zdelo pomembno.

https://x.com/JJansaSDS/status/1809871237721604211

Danes, ko je Računsko sodišče pregledalo delovanje političnih strank, pa iz donacije žene Roka Snežiča stranki SDS delajo veliko zgodbo in afero. Tako se je temu raziskovalnemu novinarstvu priklučil kot kaže tudi N1, ki je na veliko poročal kako je Klavdija Snežić v letu 2022 stranki SDS nakazala več kot 13 tisoč evrov donacij. Da gre za več kot očitno raziskovalno novinarstvo dvojnih meril opozarja tudi predsednik SDS-a Janez Janša.

“Fizična oseba iz svojega računa v okviru zakonsko dovoljene donacije. Kje je kršitev? Državno podjetje GENi nakaže Vesni Vuković 100.000 €. Na lepe oči. Nezakonito. Čista kraja. Reakcija medijev: Golob vrhuuuuuuuuuuuunski menedžer,” ob takšnem poročanju meni Janez Janša.

Vir: X