Za gradnjo Dečkovega naselja MOC pridobil 4,6 milijona evrov Evropskih sredstev

Foto: nepremicnine.si

Projekt vreden 13,5 milijonov evrov, ki bo prinesel novo sosesko Dečkovo naselje bo v višini 4,6 milijona evrov sofinanciral s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, skupno bo občina za namen projekta dobila nekaj več kot 5,7 milijona evrov nepovratnih sredstev. STA je namreč poročal, da je vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odobrila investitorju evropsko sofinanciranje projekta.

Tako bo v Celju zgrajenih novih šest večstanovanjskih stavb v katerih bo 142 stanovanj, 150 parkirnih mest v garažni hiši od katerih bo 16 namenjenih gibalno oviranim osebam. Zgrajenih bo tudi 46 parkirnih mest zunaj od katerih bodo tri za invalide.

V obrazložitvi je vladna služba zapisala, da bo s tem projektom celjska občina dopolnila stanovanjski fond na degradiranem območju in vzpostavila funkcionalne stanovanjske enote za potrebe najemnikov. Z zgrajenimi stanovanji bodo na občini zgradili najemna stanovanja za različne ciljne skupine. V to skupino se uvrščajo upravičenci do neprofitnih stanovanj, upravičenci do namenskih stanovanj- mladi in mlade družine, osebe s posebnimi potrebami in starejši.

Občina je že v avgustu letošnjega leta začela z milijon evrov vredno investicijo, ki bo zagotovila komunalno urejenost območja. V tem trenutku gre za največji projekt celjske občine na področju stanovanjske politike. V sklopu investicije bodo uredili 2,3 hektarje veliko degradirano območje. Pri gradnji objektov pa bodo sledili smernicam energetsko učinkovite gradnje. Zaključek del načrtujejo za konec leta 2021.

Vir: STA