Za jutri napovedane stavke v Gorenju ne bo

Foto: Gorenje

Velenje 4. oktober 2020 –  V velenjskem Gorenju jutri napovedane stavke ne bo, ker se je 92-odstotkov zaposlenih odločilo, da bodo svoje delo nemoteno opravljali naprej. Delavci bodo namreč na osnovi prihrankov v proizvodnji izredni dohodek prejeli za mesec september, oktober in november.

Sistem nagrajevanja, ki je bil predstavljen za mesec avgust se bo nadaljeval tudi v zgoraj omenjenih treh mesecih, zato stavke, ki so jo napovedali za jutri v Gorenju ne bo. Vodstvo bo z mesečnimi rezultati prihrankov v proizvodnji, ki bodo podlaga za izplačilo izrednega bonusa, pred izplačilom vsak mesec seznanilo zaposlene.

“V svojem imenu in v imenu celotnega vodstva se zahvaljujem našim zaposlenim za podporo podjetju in naši skupni stabilni prihodnosti,« je dejal predsednik Skupine Hisense Europe, Alex Zhu. »Upravičeno lahko rečemo, da danes slavimo zmago razuma ter zmago zrelosti. Navkljub prvotnemu nezadovoljstvu so zaposleni dokazali, da smo ista ekipa, da smo sposobni skupaj reševati tudi najtežje situacije in da smo odgovorni tako do podjetja, kot do naše uspešne prihodnosti. Pokazali so, da je tudi njim namesto parcialnih interesov in Pirovih zmag na prvem mestu stabilnost celotnega podjetja ter dobrobit prav vseh njegovih zaposlenih”, so še zapisali v Gorenju.

M.I.