V članku “Več kot 600 vlog za neprofitna stanovanja” avtorja Roberta Gorjanca lahko beremo, da so v družbi Nepremičnine Celje prejeli 607 vlog, ki so jih prejeli na zadnjem razpisu za neprofitna stanovanja, ki je bil objavljen v začetku leta. Vloge prosilcev so po poročanju spletnega portala Novi tednik sprejemali do konca aprila. Proti koncu leta naj bi bil razpis zaključen.

Direktor Nepremičnin Celje Primož Brvar je povedal, da sta pregled in obdelava vseh vlog precej dolgotrajna postopka. Računajo pa v Nepremičninah, da bo po pregledu vlog med njimi ostalo približno 550 upravičencev do neprofitnih stanovanj. Obenem je še zaupal, da so pričakovali takšno število vlog, približno 600 in to je številka, ki so jo dosegli v letu 2016.

Tako visoko število prijav je po besedah Brvarja tudi zaradi tega, ker so se morali tisti, ki so v tržnem najemu pri zasebnikih, prav tako prijaviti na razpis za neprofitna stanovanja, če želijo biti upravičeni do subvencije k tržni najemnini. Po njegovih besedah gre za neko realno stanje potreb na najemnem trgu.

Cilj Nepremičnin je, da po tem razpisu oddajo v najem najmanj 100 neprofitnih stanovanj, bodo pa po besedah Bervarja za novo stanovanjsko sosesko DN pripravili tudi druge razpise, za oskrbovana stanovanja za starejše, del stanovanj pa bodo namenili mladim ter mladim družinam.

Za oskrbovana stanovanja je v soseski Dečkovo naselje – DN10 predvidenih 14, za mlade in mlade družine pa 30 stanovanj.

 

Članek “Več kot 600 vlog za neprofitna stanovanja” lahko najdete tukaj: http://www.nt-rc.si/radio-celje/vec-kot-600-vlog-za-neprofitna-stanovanja/