Za osrednje medije in leve politike obisk Krasa s strani Aeksandre Pivec pogoj za odstop, zasebno potovanje z davkoplačevalskim denarjem Stojmenove Duh neproblematično!?

Foto: Twitter (e-maribor)

“Nisem ravno strokovnjak ampak bi rekel, da obisk Kitajske precej več stane,” gre le za enega od odzivov na vest, da je ministrica Emilija Stojmenova Duh zasebno potovala na Kitajsko, z davkoplačevalskim denarjem. Novinar Bojan Požar je že pred nekaj dnevi opozoril na možnost, da je ministrica v Golobovi vladi Stojmenova Duh na Kitajsko potovala z denarjem državljano, kljub temu, da je šlo za zasebni obisk.

https://twitter.com/JuanMato14/status/1676503377155424256?s=20

V sredo je isti novinar na Požareport objavil vest, da se je njegova teorija o tem tudi uradno potrjena. Zato je zastavil vprašanje oziroma pozval, da to sedaj razišče KPK, premier Robert Golob pa odločno ukrepa.

Ob tej vesti tako pride na plan zgodba nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, ki je morala zaradi zasebnega obiska Krasa, ki ga ni plačala s svojim denarjem zapustiti mesto ministrice. Takratna ministrica v vladi Janeza Janše se je namreč takrat znašla pod plazom kritik osrednjih medijev in levih politikov ter nenazadnje lastne stranke. Danes, ko je ministrica Golobove vade potovala na Kitajsko z denarjem davkoplačevalcev pa ti isti akterji nemo molčijo.

Vir: Twitter