Za policisti Policijske uprave Celje je naporen konec tedna

Policisti Policijske uprave Celje so imeli minuli vikend precej dela. V petek sta se zgodili dve delovni nesreči z hudimi telesnimi poškodbami. Prva se je zgodila na območju Policijske postaje Laško, ko se je pri podiranju dreves v gozdu v Radobljah huje telesno poškodoval 46-letni domačin. Med podiranjem drevesa je drugo posušeno drevo, ki je bilo v bližini padlo in poškodovalo delavca v gozdu. Druga nesreča se je pripetila na Libeliški gori, ko si je pri žaganju drv prav tako 46-letni domačin, v domači delavnici huje poškodoval roko.
Tega dne so policisti Policijske uprave Celje odvzeli prostost štirim osebam, ki jih sumijo nasilnih, oboroženih ropov občanov v stanovanjskih hišah na območju Policijske postaje Celje. Več pojasnil v zvezi s tem dejanjem bodo na Policijski upravi Celje podali danes ob 13 uri na tiskovni konferenci, kjer bosta  o ropih spregovorila  Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje in Aleš Kegljevič, vodja Oddelka za premoženjsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave. O vseh podrobnostih bomo tudi poročali.
Prav tako v petek so policisti Policijske postaje Žalec obravnavali vlom v stanovanjski objekt na območju Liboj. Storilec je v stanovanjsko hišo vlomil skozi balkonska vrata, pri tem je ukradel večjo količino gotovine in zbirateljski denar. Policisti Policijske postaje Ravne na Koroške so v petek obravnavali poskus vloma v prostore podjetja na območju Dobje vasi. Storilcu ni uspelo vstopiti v prostore podjetja, je pa s svojim dejanjem  lastnikom podjetja povzročil za 100 evrov škode.
V petek so policisti obravnavali še zaseg manjše količine konoplje v Slovenj Gradcu in v Velenju, tri požare, par manjših tatvin v trgovinah in krajo goriva iz osebnega vozila na Pucovi ulici v Celju, kjer je med dejanjem storilca zalotil občan in ga pridržal do prihoda policistov. Policisti so v petek iskali in tudi našli pogrešano mladoletnico. V petek dopoldan so policisti prejeli obvestilo, da je v bolnišnici umrl 62-letni moški, ki je bil osumljen umora 62-letne ženske na območju Loč, 22. januarja letos.
V soboto, dne 17. 2. 2018 so bili policisti obveščeni, da je občan v Vojniku izgubil denarnico in da je bil preko SMS obvestil obveščen o uporabi bančne kartice. Še isti dan so policisti izsledili 43-letno storilko, ki prihaja iz območja Policijske postaje Slovenske Konjice. V soboto so obravnavali še požar na osebnem vozilu v Zrečah, tatvino kolesa v Velenju, poškodovanje osebnega vozila v Celju in nesrečo na smučišču Kope.
Nedelja je za policiste minila veliko bolj mirno. Omenimo, da so obravnavali krajo električnega orodja iz osebnega vozila v kraju Ponikava na območju Policijske postaje Šentjur in nesrečo smučarja in smučarke na smučišču Rogla in na smučišču Bukovnik.
 
M.I.