Za prispevek k razvoju demokratičnih procesov dr. Vinku Gorenaku najvišje priznanje stranke SDS

Dr. Vinko Gorenak (Foto: posnetek zaslona)

Ob 34. obletnici nastanka stranke SDS, so se člani in simpatizerji zbrali na slavnostni akademiji, ki je potekala v Mariboru. Na njej je prisotne nagovoril predsednik Janez Janša, prav tako so obeležili pridružitev Nove ljudske stranke Franca Kanglerja k strani in že tradicionalno so podelili priznanja članom in občinskim odborom za njihovo požrtvovalno delo.

Letos se je med nagrajenci znašlo kar nekaj lokalnih odborov iz naše regije. Tako so priznanje denimo prejeli občinski odbori Celje, Štore, Šentjur, Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje. Prav tako so podelili zlate znake SDS, med prejemniki le-tega so bili tudi Gvido Krušič iz OO SDS Celje, Anton Ljubej iz OO SDS Šentjur, Jožef Senica iz OO SDS Kozje, Ivanka Tofant iz OO SDS Štore in zlato priznanje SDS Branko Verk iz OO SDS Prebold.

Vsako leto stranka podeli tudi eno najvišje priznanje, ki ga predstavlja diamantni znak in kateri predstavlja izredne zasluge za delovanje tako stranke kot politike na državni ravni. Tokrat je ta čast pripadla dr. Vinku Gorenaku iz Občinskega odbora Šmarje pri Jelšah. Nekdanji poslanec in notranji minister ter svetovalec predsednika zadnje vlade Janeza Janše dr. Vinko Gorenak je to najvišje priznanje prejel “ker je odločilno prispeval k razvoju demokratičnih procesov, uveljavljanju temeljnih vrednot SDS in stranke kot celote”. Podrobno obrazložitev si lahko preberete tukaj.

 

Vir: SDS