Za Zorana Jankovića otroci s posebnimi potrebami drugorazredni prebivalci Ljubljane? Občina ukinila njihov prevoz v šolo in nazaj!

Fotografija je simbolična.Foto: pixabay.com

Kljub temu, da so otroci naše največje bogastvo, kot kaže za ljubljanskega župana ti predstavljajo nepotreben strošek? Najbolj žalostno je, da občina vidi takšen strošek pri otrocih s posebnimi potrebami. Ljubljanski svetnik Aleš Primc namreč opozarja, da so otroci s pobenimi potrebami s 1. sptemborom 2023 ostali brez organiziranega prevoza v šolo in nazaj domov.

Kot v pisnem svetniškem vprašanju izpostavlja Primc, je bilo že 20. 7. 2023 jasno, da se na javni razpis ni prijavil nben ponudnik. Zato je bilo do 1. septembra več kot dovolj časa, da bi občina poskrbela za drug javni razpis. Prav tako pa tudi v prihodnje občina ne načrtuje takšnega razpisa, saj naj bi dosegli dogovor s straši teh otrok, da jim občina priskrbi Urbane in staršem plačuje kilometrino.

Na ljubljanski občini takšno odločitev zagvarjajo tudi s tem, da naj bi to povečalo samostojnost teh otrok, hkrati pa naj ne bi več prihajalo do napetosti med starši in prevoznikom. Mestni svetnik Aleš Primc je ob tem prepričan, da gre v tem primeru za veliko sramoto tako Mestne občine Ljubljana, kot župana Zorana Jankovića. Kljuv več kot 500 milijonov evrov denarja v proračunu, občna ne more urediti prevoza otrok s posebnimi potrebami v šolo in nazaj.

Uredništvo