Zadnja oddaja Utrip Jožeta Možine streznitev za Slovence v 14 minutah

Zgodovinar in novinar dr. Jože Možina. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davor Božič)

Minilo je natanko eno leto, ko je zgodovinar in novinar dr. Jože Možina z oddajo Utrip nekaterim na RTV Slovenija pokazal, da obstaja tudi druga plat zgod. S svojo takratno oddajo je na noge dvignil predvsem tiste, ki so do takrat mislili, da obstaja samo ena plat zgodbe in to tista, ki jo pri nas zagovarja levica in zagovorniki nekega preteklega sistema.

Takrat jih je najbolj zmotilo to, da si je dr. Možina v oddaji Utrip dovolil predstaviti tudi drugačna dejstva o Dražgoški bitki. Po enem letu in nekaterih nelogičnih potezah vlade Roberta Goloba je tudi tokrat predstavil zgodbe, ki bi morale biti po podpornikih levice in trenutne vlade ter nenazadnje same oblasti spregledane.

Tokrat je novinar v 14 minutah Slovenkam in Slovencem prikazal, da je čas za streznitev. V oddaji je namreč predstavil tudi doslej s strani osrednjih medijev prezrta ali ne predstavljena dejstva okoli potovanja predsednice DZ na Dunaj, poslovanja Roberta Goloba z Milošem Milovićem ter bitke v Dražgošah. V primeru Milovića je predstavil, da se je Golob še ne dolgo nazaj izgovarjal, da ne posluje z državo, kar se sedaj izkazuje za neresnico. V primeru Dražgoš je dr. Možina predstavil kako so bili tamkajšnji domačini žrtvovani proti svoji volji s strani takratne oblasti.

Kljub poveličevanju tamkajšnje bitke je dr. Možina prepričan, da zagovornikom takšnega boja že zmanjkuje sape. V nadaljevanju je novinar izpostavil, da dejansko premier namesto zdravstva rešuje ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Ni pa se v svojem pogledu mogel izogniti dejstvo, da oblast očeta Slovenije dr. Jožeta Pučnika ni pokopala z vojaškimi častmi, niti se ga ni spomnila ob 20 obletnici smrti. Na drugi strani pa so člana Udbe Janeza Zemljariča pokopali z vojaškimi častmi.

Vir: Twitter