Zadnje neprimerno izrazoslovje Repovža z Mladine sodu izbilo dno. RTV ustavila financiranje omenjenega medija, razmišlja celo o vložitvi pravnih sredstev

“To je sicer članek, ki je po vseh kriterijih fašistični pamflet,” je članek v Mladini pod katerega se je podpisal Grega Repovž, pred dnevi komentiral novinar Bojan Požar. Repovž je namreč zapisal, da bi bilo potrebno na RTV Slovenija opraviti očiščenje, pri tem pa nekatere zaposlene označil za SDS vojščake. Po njegovem mnenju dobivajo nekateri zaposlitve, ker je na RTV Slovenija Uroš Urbanija, vendar bo po njegovem potrebno poskrbeti, da bodo ti ljudje zapustili službo.

Na stališča Grege Repovža, so se sedaj odzvali na RTV Slovenija, kjer so prepričani, da je omenjeni novinar s tem stališčem prekoračil mejo kulturnega in strokovnega izražanja stališča. Po mnenju vodstva gre tudi za besedilo, ki je nesprejemljivo v javnem prostoru. V odzivu so tudi ostro obsodili napade, sovražni govor in neprimerno besedno obračunavanje, ki ga je bilo po njihovem mnenju mogoče razbrati v omenjenem besedilu novinarja.

Direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija je tako na podlagi sklepa kolegija direktorja RTV Slovenija odločil, da se Mladini prekine vsako poslovno sodelovanje s RTV Slovenija. Hkrati so še napovedali, da bodo razmislili o vložitvi določenih pravnih sredstev.